Відповідальність як важливий компонент у системі вольових якостей туриста - Тетяна Овчаренко; Нінель Мацкевич; Людмила Чеханюк; Надія Карабанова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
У роботі обґрунтувано закономірності виховання відповідальності туриста у процесі тренувальної та змагальної діяльності.