مطالعه آینده‌نگر همه‌گیرشناسی آسیب‌های ورزشی در لیگ برتر کبدی زنان ایران - سمیرا محمدی; هومن مینونژاد; رضا رجبی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
این پژوهش با هدف بررسیهمه‌گیرشناسی آسیب‌های ورزشی در مسابقات لیگ‌برتر کبدی زنان انجام شد .در این مطالعه، 132 بازیکن از 11 تیم شرکت‌ کردند. اطلاعات مربوط به آسیب با استفاده از فرم گزارش آسیب و با کمک پزشک مسابقات جمع‌آوری شد. از آزمون خی‌دو برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد. از مجموع 30 مسابقه،  42 آسیب ثبت شد که نرخ بروز آسیب به‌ازای 1000 ساعت مسابقه 200 آسیب بود. اندام فوقانی (5/40 درصد) و سر و گردن (6/28 درصد) شایع‌ترین مناطق آسیب‌دیده در بدن زنان بودند. پرآسیب‌ترین نواحی آناتومیک آسیب‌دیده، سر و صورت (6/28 درصد) و انگشتان دست (7/16 درصد) بودند. شایع‌ترین نوع آسیب در زنان، کبودی/کوفتگی/خونمردگی (1/57 درصد) بود. برخورد با حریف مهم‌ترین مکانیسم آسیب بود (7/85 درصد). میزان آسیب در بازیکنان دفاع 4/52 درصد بود و 3/64 درصد از آسیب‌ها در نیمة دوم روی ‌دادند. کبدی ورزشی پیچیده ‌است که انجام‌دادن آن به مهارت‌های گوناگون نیاز دارد و خطر بروز آسیب در طول بازی‌ها زیاد است؛ بنابراین، توصیه می‌شود کادر پزشکی و مربیان تیم‌ها برای پیشگیری از بروز آسیب به نتایج این پژوهش توجه کنند.