ОБҐРУНТУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ УМОВ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ З ТУРИЗМУ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ЗАСОБАМИ ПРОЕКТНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - О.А. ДЕРБАК (Alfred Nobel University Publisher, 2020)
Виокремлено педагогічні умови, що сприяють підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців у сфері туризму до професійної взаємодії засобами проектних технологій. Розкрито сутність поняття «умова» та охарактеризовано зміст поняття «педагогічні умови». На основі узагальнення існуючих наукових підходів подано власне розуміння педагогічних умов підготовки майбутнього бакалавра з туризму до професійної взаємодії засобами проектних технологій. Доведено, що педагогічні умови підвищення ефективності підготовки майбутніх бакалаврів з туризму до професійної взаємодії засобами проектних технологій - це комплекс взаємопов'язаних та взаємозумовлених чинників, які пов'язані з професійною підготовкою майбутніх фахівців у сфері туризму і спрямовані на формування в них готовності до професійної взаємодії засобами проектних технологій. Подано та обґрунтовано педагогічні умови підготовки майбутніх бакалаврів з туризму до професійної взаємодії засобами проектних технологій, до яких віднесено: створення атмосфери партнерської взаємодії викладачів і студентів в освітньому середовищі закладу вищої освіти на засадах проектного підходу; активізацію самостійної пізнавальної діяльності майбутніх бакалаврів з туризму за допомогою проектних технологій; високий рівень компетентності викладачів закладу вищої освіти, їх майстерність у реалізації проектних технологій та гармонійному їх поєднанні в навчальній та позанавчальній діяльності студентів. Роз'яснено суть кожної з визначених умов. Обґрунтований відбір необхідних і достатніх умов є черговим етапом оптимізації процесу фахової підготовки майбутніх бакалаврів з туризму щодо формування готовності до професійної взаємодії засобами проектних технологій. Акцентовано увагу на тому, що в подальшому, доцільно провести детальне дослідження кожної педагогічної умови окремо