Pràctica per a mesurar l'alçada, el perímetre i els anells de creixement d'un arbre - Jose Fenollar Moncho (Universitat Autònoma de Barcelona, 2023)
Mitjançant aquesta pràctica, l'alumnat de secundària pot mesurar l'alçada, el perímetre i reconèixer els anys que té un arbre. La dendroecologia és l'estudi dels anells dels arbres. Mitjançant una tècnica denominada dendrocronologia s'aconsegueix crear cronologies a partir de l'estudi del anells del creixement dels arbres, els quals són un reflex de les condicions mediambientals i de les variacions de l'ecosistema.