Бронхомед Бальзам як засіб вибору патогенетичної і симптоматичної терапії гострих запальних хвороб респіраторної системи людини - D.V. Maltsev (Group of Companies Med Expert, LLC, 2020)
Патогенетична та симптоматична терапія гострих вірусних інфекцій дихальної системи є наріжним каменем сучасних лікувальних підходів при цій патології. Бронхомед Бальзам - комбінований препарат рослинного походження патогенетичної та симптоматичної дії, що застосовується призастудних захворюваннях дихальних шляхів. Препарат виявляє протимікробну, муколітичну, бронхолітичну, відхаркувальну, протизапальну, заспокійливу та потогінну дію. В оглядовій статті наведено склад препарату в контексті терапевтичних ефектів її компонентів. Особливу увагу приділено анісовій олії, що містить такі активні інгредієнти, як анетол, шикимова кислота та лігнін-карбогідратні-протеїнові комплекси, що володіють протимікробною та імуномодулюючою діями. Обговорено вплив анісової олії на систему оксиду азоту та продукцію гамма-інтерферону, що є важливими компонентами протизапальної та антимікробної дії препарату. Виявлено, що введення комбінованого препарату рослинного походження Бронхомед Бальзам у комплекс лікування пацієнтів із гострими респіраторними вірусними інфекціями дає змогу ефективно купірувати основні симптоми захворювання за відсутності серйозних побічних ефектів, що вказує на терапевтичну ефективність і добру переносимість фітобальзаму. Лікувальний ефект препарату Бронхомед Бальзам обумовлений протизапальною, імуномодулюючою, відхаркувальною й антисептичною дією. Це дозволяє зменшити лікарське навантаження на організм пацієнта й оптимізувати симптоматичне та патогенетичне лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій.