A Comparison of Dietary Habits Between Recreational Runners and a Randomly Selected Adult Population in Slovenia / Primerjava Prehranskih Navad Rekreativnih Tekačev In Naključno Izbranih Odraslih Ljudi V Sloveniji - Škof Branko; Rotovnik Kozjek Nada (Sciendo, 2015)
Namen. Spoznati prehranske navade rekreativnih tekačev in jih primerjati s prehranskimi navadami vzorca naključno izbranega dela populacije. Ugotoviti smo želeli tudi vpliv spola, starosti in tekmovalne uspešnosti/stopnje treniranosti rekreativnih tekačev na njihovo osnovno prehranjevanje in upoštevanje prehranskih priporočil pri rekreativnem športu.