Dezobstrucția endoscopică în cancer brohopulmonar central avansat prin laser-rezecție si plasare de stent autoexpandabil (prezentarea primului caz). - Petru Gurău (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Se prezintă primul caz în R. Moldova de dezobstrucție endoscopică cu LASER, combinată cu aplicarea stentului metalic autoexpandabil în lumenul bronhiei principale stângi la un pacient cu cancer pulmonar avansat cu afectarea carinei traheale. LASER - rezecție endoscopică în combinație cu plasare a stentului metalic autoexpandabil permite dezobstrucție eficientă a cailor respiratorii centrale, afectate de cancer bronhopulmonar avansat neoperabil, la pacienți selectați, îmbunătățind calitatea vieții pacienților