Els corrents de Foucault a cop d'ull : oscil·lació esmorteïda pels corrents de Foucault - Adrián Giral; Cèlia Martí; Cristina Orriols; Nil Prat; Julià Hinojosa (Universitat Autònoma de Barcelona, 2011)
En aquesta pràctica es vol evidenciar l'existència dels corrents de Foucault i com actuen de forma simple i contundent. Per aconseguir-ho s'ha planificat un experiment que consisteix únicament a fer oscil·lar un imant, mitjançant una molla, a l'interior d'un tub de coure i observar en quant de temps s'esmorteeix el moviment. Per mostrar com es generen i actuen aquests corrents sobre conductors elèctrics posarem en pràctica els conceptes explicats a classe, concretament la Llei de Faraday-Lenz.