ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ОБДАРОВАНИХ ДІТЕЙ - Лариса Борисівна Паламарчук; Світлана Миколаївна Бабійчук (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2017)
У запропонованій статті розкрито особливості організації навчальної діяльності обдарованих дітей. Розглянуто деякі компоненти моделі навчання обдарованої молоді відомого вченого Джозефа Рензуллі - «три види збагачення навчальних програм». Висвітлено певні особливості, форми та методи активізації дослідницької діяльності обдарованих дітей, зокрема: ТРВЗ, ейдетика, проблемні запитання, побудова гіпотез. Акцентовано увагу на психологічних та фізіологічних проблемах, що виникають у обдарованих дітей як у шкільній, так і у позашкільній діяльності.