ПСИХОЛОГИЧЕСКИЙ ПОЛ В ФОРМИРОВАНИИ ЛИЧНОСТНОЙ И СОЦИАЛЬНОЙ ИДЕНТИЧНОСТИ В МОЛОДОСТИ - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
Problema privind constituirea identităţii personale şi sociale este determinată de necesitatea de a aborda problemele fundamentale, sociale şi personale de autodeterminare. Metodologia tradiţională de abordare a ridicat probleme în contextul social de identitate şi nu permite să se ia în considerare toate aspectele-cheie ale identităţii. În articol sunt descrise rezultatele cercetării identităţii personale şi sociale în legătură cu particularităţile şi diferenţele de gen. Cuvinte-cheie: identitate, autodeterminare, gen, identitate de gen.