بررسی مشکلات موجود در فراگیری درس زبان انگلیسی در بین دانشجویان دانشکده‌ی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز در سال 1389 - حسن جعفری; مینا کشتکار; کمال شاخی; حمیدرضا مهارلو (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2019)
توجه به نقش روز افزون فراگیری درس زبان انگلیسی و اهمیت آن در ارتقای دانش و شناخت دانشجویان از رشته‌ی تحصیلی خود، ضرورت یادگیری آن را دو چندان می‌کند. این مطالعه با هدف بررسی مشکلات موجود در فراگیری درس زبان انگلیسی در بین دانشجویان دانشکده‌ی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، انجام گرفت. پژوهش حاضر یک مطالعه‌ی توصیفی-پیمایشی است که جامعه‌ی آن کلیة دانشجویان دانشکده‌ی بهداشت می‌باشد (N=650). نمونه‌ی این پژوهش30 درصد از حجم جامعه (195 نفر) است که به صورت تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها نیز پرسش‌نامه‌ی محقِق‌ساخته‌ای بود که بر اساس مقیاس لیکرت تهیه شده و شامل22 سؤال پنج گزینه‌ای بود. داده‌ها با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و در محیط SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته‌های حاصل از پژوهش نشان داد که از بین عوامل فردی در بین دانشجویان دانشکده‌ی بهداشت عامل «عدم اختصاص دادن قسمتی از زندگی روزانه به یادگیری زبان از سوی دانشجو» و از بین عوامل آموزشی، عوامل «ضعف سیستم آموزش و پرورش و پایه‌ریزی نامناسب قبل از ورود به دانشگاه» و «عدم بهره‌گیری از شیوه‌های نوین تدریس همچون فیلم، نمایش‌نامه، و... در حین تدریس» و نیز در بین عوامل فرهنگی- اجتماعی، عامل «بالا بودن میزان هزینه‌ها برای آموزش در مراکز زبان آموزی» به عنوان مهم‌ترین مشکلات انتخاب شدند. از این رو ضروری به نظر می‌رسد که مسؤولان آموزشی دانشگاه، تدابیری در جهت از میان برداشتن مشکلات موجود و ارتقای سطح یادگیری زبان انگلیسی در بین دانشجویان اتخاذ کنند.