НАПРЯМИ ФУНДАМЕНТАЛІЗАЦІЇ ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИХ ЗНАНЬ СУЧАСНИХ СТУДЕНТІВ - Віта Вадимівна Садова (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2015)
Стаття містить характеристику феномену фундаменталізації історико-педагогічних знань студентів. Визначаються взаємозв'язки фундаменталізації історико-педагогічних знань та якості професійної підготовки майбутнього педагога, окреслюються основні й допоміжні напрями фундаменталізації історико-педагогічних знань у навчальному процесі вищої педагогічної школи. Автор наполягає, що класичне положення про провідну роль теоретичної підготовки у вищому навчальному закладі повинно бути домінантним. Фундаментом професійної підготовки майбутнього професіонала у вищій школі є фундаментальні науково-теоретичні знання, на ґрунті засвоєння яких формуються професійні уміння та навички, досвід професійно орієнто- ваної поведінки, професійно-ціннісні норми.