ROLUL MANAGERULUI ÎN SOLUŢIONAREA CONFLICTELOR ÎN INSTITUŢIA ŞCOLARĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2024)
Acest articol prezintă rolul managerului, precum şi importanţa acestuia în soluţionarea conflictelor apărute între actorii din instituţia de învăţământ. Sunt prezentate modalităţile prin care un manager ajută cadrele didactice să aibă o conduită normală şi responsabilă, sunt prezentate strategii de soluţionare a acestora prin parteneriate, mediere, evaluarea activităţilor de gestionare a conflictelor. În articol sunt prezentate strategii de soluţionare a conflictelor şi exemple de stiluri abordate de managerul instituţiei de învăţământ. Cuvinte-cheie: manager, instituţie de învăţământ, conflicte, cadre didactice, mediere. DOI: https://doi.org/10.59295/sum9(169)2024_22