VALIDAREA EXPERIMENTALĂ A STRATEGIILOR DIDACTICE DE FORMARE A ATITUDINII POZITIVE FAŢĂ DE SCHIMBARE LA STUDENŢI, VIITOARE CADRE DIDACTICE - USM ADMIN (Moldova State University, 2012)
În articolul de faţă autorii prezintă metodologia formării atitudinii pozitive faţă de schimbare: a) chestionarul cu 32 de itemi (experimentul de constatare şi control); b) strategiile de formare a atitudinii pozitive faţă de schimbare la studenţi, viitoare cadre didactice (planificarea stu- diului, strategia învăţării independente, strategii participative, metode de stimulare a creativităţii, învăţarea prin desco- perire, strategii de dezvoltare a imaginaţiei anticipative). Cuvinte-cheie: strategie didactică, schimbare, validare, metodă, atitudine, experiment.