SECVENȚE METODOLOGICE DE FORMARE A COMPETENȚELOR COMUNICATIVE LA STUDENȚII MEDICINIȘTI - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
În articol sunt abordate unele aspecte metodologice legate de formarea competențelor comunicative la studenții me- diciniști. Autoarea argumentează și explică avantajele metodelor interactive în demersul didactic în cauză, oferind exemple relevante din contextul universitar care activează. Experiența pedagogică a ajutat-o pe autoare să obțină bune practici de dezvoltare a competențelor de comunicare interpersonală medic-pacient, care pot fi extrapolate și în alte domenii. Cuvinte-cheie: metodologie, demers didactic, competență de comunicare priofesională, comunicare interpersonală, studenți mediciniști, comunicare medic-pacient.