Інформатичні компетентності: генезис поняття - Валентина Барановська (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті на основі аналізу наукових публікацій розкривається сутність поняття «інформатичні компетентості». Виокремлено основні аспекти трактування таких понять, як «компетентність», «компетенція», «професійна компетентність», «інформатичні компетентості». Беручи до уваги результати досліджень автором було визначено, що інформатичні компетентності фахівця повинні розглядатись як система і насамперед вони виявляються у процесі їх набуття на всіх рівнях удосконалення.