ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ ТА ЕКОНОМІЧНИХ ДИСЦИПЛІН АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ - Р.М. КЛЮЧНИК; А.С. МАГДІЧ (Alfred Nobel University Publisher, 2019)
У статті розглянуто деякі аспекти викладання окремих соціально-гуманітарних та економічних дисциплін англійською мовою. Автори виходять із соціокультурного характеру професійної діяльності сучасного викладача. Наголошено на необхідності формування сучасних компетентностей у студентів англомовних програм. Доведено необхідність застосування двомовних візуальних та текстових матеріалів для викладання матеріалу, пов'язаного із сучасними українськими реаліями. Наведено приклади англомовних термінів, запозичених з російської мови. Викладаючи питання, пов'язані з історією та культурою України, варто зупинитися на аксіологічних (ціннісних) проблемах. Запропоновано досліджувати етимологію того чи іншого слова. Доведено, що важливий дидактичний потенціал має теорія американського соціолога С. Гантінгтона. Так, Україну автор відносить до розколотих держав (cleft countries), які належать до різних культур, в українському випадку європейсько-західної (European-Western) та православної (Orthodox). З метою підвищення рівня поінформованості пропонується створити міні-словник українських та англійських історичних термінів