İmplant destekli protezlerde pasif uyum - Erkut Kahramanoğlu; Yasemin Kulak Özkan (Cumhuriyet University, 2012)
Bu çalışmanın amacı implant destekli protezlerde (İDP) pasif uyumu tespit etmek için kullanılanmetotları ve pasif uyumun sağlanabilmesi için geliştirilen fabrikasyonu için kullanılan klinik ve laboratuar prosedürler İDP'de pasif uyumun tam olarak sağlanmasında yetersizdir. Uyumsuz altyapının mevcudiyeti implant mekanik başarısızlığa veya çevre dokularda biyolojik komplikasyonlara neden olabilir. Bazı protetik komplikasyonlar uyumsuzluğa yol açmasına rağmen, pasif uyumun implant başarısında olan etkisi kesin değildir. Bununla beraber üstyapı uyumunu sağlamada kullanılan ileri teknolojinin artan uygulamalarının klinik sonuçları gelecek vaat etmektedir. Bu makalede pasif uyumun klinik önemi, İDP'in final uyumunu etkileyen faktörler ve pasif uyumun klinik değerlendirme metotları incelenmiştir