Основи формування культури здоров'я учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Ірина Поташнюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
На основі результатів проведених досліджень у навчальному закладі - школі сприяння здоров'ю розкривається зміст комплексу профілактичних заходів із формування культури здоров'я учнів. Увагу акцентовано на створенні гігієнічних умов навчального середовища, проведенні й створенні етапності моніторингу здоров'я, розширенні обсягу фізкультурно-оздоровчих заходів, формуванні в учнів практичних навичок свідомого контролю за особистим здоров'ям. Наведено дані про результативність упровадження комплексу профілактичних заходів.