Компетентність особистості студентів при виборі майбутньої спеціальності - Ірина Леонідівна Мінжоріна; Вадим Вікторович Василенко; Світлана Василівна Переверзєва; Тарас Вадимович Андріанов; Ніна Євгеніївна Сахно (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У результаті проведеної роботи зі студентами І-IV курсів Криворізького педагогічного інституту із вивчення їхньої компетентності в питаннях вибору професії ми визначили, що якісна підготовка майбутніх спеціалістів залежить від їх розуміння відповідальності за свої дії, наявності спеціальних знань та деяких інших факторів. Виявлено основне завдання роботи: дослідити уявлення студентів про важливість компетентності питання вибору майбутньої професії. У результаті доведено, що якісна спрямованість навчального процесу формує знаходження правильних шляхів вирішення даного завдання. Висновки: виявлено, що при виборі майбутньої спеціальності студенти керуються передусім власним вибором - головним показником їхньої компетентністі.