تعامل با هوادارن از طریق اینترنت به‌عنوان ابزاری برای بازاریابی: بررسی و مقایسه‌ی باشگاه‌های حرفه‌ای فوتبال ایران، آسیا و اروپا - مهران میزانی; میثم رحیمی زاده; سید نصراله سجادی (Sport Sciences Research Institute, 2014)
تحقیق حاضر به‌منظور بررسی و مقایسه‌ی وب‌سایت باشگاههای حرفهای فوتبال اروپا، آسیا و ایران از لحاظ ارائه‌ی خدمات آنلاین به هواداران تیم، از طریق وب‌سایت رسمی باشگاه و اتخاذ استراتژی های بازاریابی آنلاین توسط این باشگاه ها انجام گرفت. به این منظور، وب‌سایت رسمی تمامی تیمهای حاضر در مراحل نهایی لیگ قهرمانان اروپا (16 تیم)، جام قهرمانان آسیا (16 تیم) و لیگ برتر ایران (18 تیم) مورد بررسی قرار گرفت. ابزار تحقیق، چک‌لیست محقق ساختهای بود که روایی آن به تأیید متخصصان و اساتید مدیریت ورزشی رسیده‌بود. نتایج تحقیق نشان داد که باشگاههای ایرانی کمترین خدمات آنلاین را ارائه میکردند  (میانگین 74/4 از 20) و کمترین استفاده را از وب‌سایت باشگاه برای بازاریابی و فروش محصولات و خدمات خود مینمودند (میانگین 19/1 از 20)؛ ارائه خدمات آنلاین و اتخاذ استراتژیهای بازاریابی آنلاین ارتباطی با نتایج کسب شده توسط باشگاههای فوتبال نداشت و در میان باشگاههای اروپایی، بین ارائه خدمات آنلاین و استفاده از استراتژیهای بازاریابی آنلاین ارتباط معنیداری وجود داشت (035/0>P). به عبارت دیگر، ارائه‌ی خدمات آنلاین مقدمهای برای فروش محصولات و خدمات باشگاه و کسب درآمد بود.