Simulació d'un procés industrial de cristallització de clorur de sodi (NaCl) i aplicacions - Josefina Renedo Omaechevarría; Cynthia Sacristán Pérez; Josefa Fernandez Ferreras (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2014)
La cristal·lització a partir de dissolucions és important industrialment  donada la gran varietat de substàncies que es comercialitzen  cristal·litzades. Per millorar el procés  d'ensenyament-aprenentatge d'aquesta "Operació Bàsica", en aquest treball, realitzat com a Treball de Fi de Carrera de la titulació  d' Enginyeria Química, s'ha  desenvolupat un programa de simulació d'una cristal·lització industrial de NaCl.  L'objectiu ha sigut manejar  eines de càlcul  per simular  i optimitzar una cristal·lització, la qual cosa permet conèixer més profundament el procés de la cristal·lització i la utilització de les eines de càlcul, és a dir, utilitzar simultàniament els coneixements adquirits en les assignatures de Operacions amb Sòlid  i la de Simulació i Optimització de Processos. L'objectiu últim de l'ús d'aquest programa de simulació és que els estudiants de l'assignatura optativa Operacions  amb Sòlids del Grau en Enginyeria Química puguin fer servir aquest recurs a l'aula. Amb el programa utilitzat, en llenguatge Fortran, obtenim, d'una manera ràpida i eficaç, la velocitat de creixement dels cristalls G i la velocitat de nucleació B. Un cop calculats els valors de G i B, es pot programar una cristal·lització per obtenir  la distribució de tamany de cristall (DTC) desitjat. Per últim s´han determinat els valors dels paràmetres cinètiques de B0.