EDUCAȚIA PĂRINȚILOR: STRATEGII DE ARMONIZARE A RELAȚIILOR FAMILIE-PREADOLESCENȚI PRIN INTERMEDIUL CONSILIERII EDUCAȚIONALE - Olga RAILEANU (Moldova State University, 2020)
În articol accentul se pune pe importanța educației părinților, fiind abordate strategiile de armonizare a relațiilor dintre ei și preadolescenți prin intermediul consilierii educaționale. Sunt analizate și fundamentate reperele teoretice ale acțiunilor și strategiilor practice de optimizare și armonizare a relațiilor părinți-preadolescenți și de implementare-promovare a acestora la nivelul educației familiei, consilierii adulților și copiilor în baza dificultăților stabilite din perspectiva părinților și preadolescenților.   EDUCATION OF PARENTS: HARMONIZATION STRATEGIES OF FAMILY-PREADOLESCENT RELATIONS THROUGH INTERMEDIATE EDUCATIONAL CONSULTING The article describes the importance of parenting education, strategies for harmonizing family-preadolescent relationships through educational counseling. We analyze and substantiate the theoretical milestones of practical actions and strategies for optimizing and harmonizing parent-preadolescent relationships and their implementation and promotion at the level of family education, counseling of adults and children on the basis of the difficulties established from the perspective of parents and preadolescents.