CONSIDERENTE PRIVIND DIMENSIUNEA SUBIECTIVISTĂ A VALORILOR - USM ADMIN (Moldova State University, 2013)
În articol este abordată evoluţia şi configurarea ideii de valoare din perspectiva teoriilor subiectiviste ale valorilor. Aceste teorii au constituit prima reflecţie filosofică despre valoare, care a fost considerată drept sursă a adevărului. Autorul cercetează problema dată analizând teoriile emotiviste, empirismul logic şi voluntarismul, definitivând aportul acestora pentru evoluţia teoriei despre valori. Cuvinte-cheie: valoare, perspectivă psihologică, subiectivitate, intelect, dorinţă, simţuri, axiologie.