CONDUITA ÎN PREZENTA DURERILOR MEMBRELOR INFERIOARE LA COPIL - Valeriu Popescu (Amaltea Medical Publishing House, 2008)
Durerile la nivelul membrelor inferioare reprezinta un motiv foarte frecvent de consulta¡ie medicalå la copil. Autorul îsi propune så prezinte o serie de categorii de dureri cu localizare la membrele inferioare, a cåror diferen¡iere este facilitatå de o serie de mijloace clinice si paraclinice simple [anamneza/istoricul luat de la copil sau de la parinti; examenul fizic complet; examenele paraclinice; contextul în care au apårut (neurologic, traumatic, infec¡ios, maladie sanguinå cunoscuta, context de afectiune maligna, tumori osoase, maladii sistemice, tulburari ortopedice, tulburari psihice - isterie - în procesul de crestere (uneri.......)].