Současné trendy v pojetí pedagogické interakce - I. Čejková (Czech Pedagogical Society, 2005)
Příspěvek se zabývá možnostmi v pojetí pedagogické interakce v souvislosti se současnými požadavky společnosti na proces výchovy a vzdělávání. Dále popisuje sociální kompetence učitele, které jsou pro pedagogickou interakci velmi důležité.