Travma sonucu oluşan anterior tek diş eksikliklerinin implant destekli sabit restorasyonlar ile tedavisi: 2 olgu sunumu - Zinde Güder; Önjen Tak; Bahadır Kan; Fatih Mehmet Coşkunses (Selçuk University, 2015)
Dentoalveolar travmalar genç bireylerde ve özellikle maksiller anterior bölgede sıklıkla karşılaşılan olgulardandır. Bu travmalar sonucu oluşan tek diş eksikliklerinde hastaların yüksek estetik beklentilerini karşılamak için uygun materyal seçimi ve detaylı bir planlama büyük önem arz etmektedir. Bu olgu sunumunun amacı dentoalveolar travma sonucu maksiller santral dişini kaybetmiş 2 genç erkek hastanın implant destekli, kişiye özel üretilmiş zirkonya abutmentlar üzerine uygulanan zirkonya altyapılı tam seramik tek kronlar ile tedavisini sunmaktır. 23 ve 18 yaşında iki genç erkek hasta geçirdikleri dental travma sebebi ile maksiller santral dişlerini kaybetmiştir. Her iki hastaya birer adet kemik seviyesi implant yerleştirildi ve iyileşme sonrası yumuşak doku şekillendirmesi yapıldı. Kişiye özel olarak üretilen zirkonya abutmentlardan destek alan zirkonya altyapılı tam seramik restorasyonlar hastalara teslim edildi. Hastaların estetik ve fonksiyonel beklentileri karşılandı. 1 yıllık takip sonunda herhangi bir komplikasyonla karşılaşılmadı.