ویژگی های تکانش گری دروازه بانان فوتبال در سطوح مختلف مهارتی - مهدی سهرابی; محمد حسین قهرمانی; محمدعلی بشارت (Sport Sciences Research Institute, 2015)
در این پژوهش، ویژگیهای تکانشگری دروازهبانان فوتبال در سطوح مختلف مهارتی مورد بررسی قرار گرفت. بدین‌منظور، 30 دروازهبان از سطوح مختلف مهارتی با میانگین سنی 9/3±65/28 سال در این پژوهش شرکت کردند. نتایج نشان داد که ویژگیهای تکانشگری در بین دروازهبانان سطوح مختلف مهارتی متفاوت است. این تفاوتها در تکانشگری توجهی و حرکتی، از عاملهای تکانشگری و خطای نوع اول و نوع دوم از آیتمهای آزمون عملکرد مداوم به‌دست آمد. همچنین، تفاوتهای مشاهده‌شده در تکانشگری تصمیمگیری از عاملهای تکانشگری و زمان تشخیص از آیتمهای آزمون عملکرد مداوم، از نظر آماری معنادار نبود. بر‌اساس نتایج این پژوهش میتوان عنوان کرد که تکانشگری یکی از مکانیسمهای انطباقی اصلی عملکرد بازیکنان برای غلبه بر نیازهای تکلیف در پست دروازهبانی فوتبال با توجه به سطح مهارتی بازیکنان در کنار متغیرهای مرتبط دیگر است که میتواند در مباحث استعدادیابی مورد توجه قرار بگیرد.