اعتباریابی نسخة فارسی پرسش‌نامة «تمرین ذهنی در ورزش» - سهیلا شهبازی; فرهاد نظری; جلال دهقانی زاده (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با هدف تعیین روایی و پایایی نسخة فارسی پرسش‌نامة «تمرین ذهنی در ورزش» انجام شد. روش پژوهش، کاربردی و مبتنی‌بر توسعة ابزار بود که به‌لحاظ نحوة گردآوری اطلاعات، میدانی بود. 242 ورزشکار رشتههای ورزشی متفاوت پرسش‌نامة بنکی و همکاران (2017) را تکمیل کردند. از تحلیل عاملی تأییدی مبتنی‌بر مدلیابی معادلات ساختاری برای تعیین روایی سازه استفاده شد و همسانی درونی و پایایی زمانی پرسش‌نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی شد. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که ساختار سه‌عاملی مهارتهای ذهنی (مهارتهای بنیادی، عملکردی و بین‌‌فردی) و ساختار دوعاملی تکنیکهای ذهنی (تصویرسازیذهنی و خودگفتاری) از برازش خوبی برخوردار بودند.ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسش‌نامه و مؤلفههای پنجگانه بیشتر از 7/0 به‌دست آمد که نشان‌دهندة همسانی درونی پرسش‌نامه است؛ بنابراین، میتوان از پرسش‌نامة «تمرین ذهنی در ورزش» برای اندازهگیری تمرین ذهنی در ورزشکاران ایرانی استفاده کرد.