پیش‌بینی حداکثر لاکتات حالت پایدار از طریق شروع تجمع لاکتات خون طی آزمون فزاینده روی دوچرخه‌سواران جوان تمرین‌کرده - حمید قبادی; حمید معرفتی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف مطالعۀ حاضر پیش‌بینی ‌برون‌دۀ توانی معادل با حداکثر لاکتات حالت پایدار از طریق شروع تجمع لاکتات خون طی آزمون فزاینده روی دوچرخه‌سواران استقامتی جوان تمرین‌کرده بود. نه دوچرخه‌سوار استقامتی به‌صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. برای هر آزمودنی بار کار معادل با شروع تجمع لاکتات خون از طریق آزمون فزایندۀ حداکثری تعیین شد. سپس آزمودنیها چندین جلسه آزمون 30 دقیقهای با بار کار ثابت برای تعیین بار کار معادل با حداکثر لاکتات حالت پایدار را اجرا کردند. اولین بار کار ثابت 30 دقیقهای، بار کار مطابق با آستانۀ لاکتات خون انتخاب و در نظر گرفته شد. یافتهها ارتباط معناداری بین بار کار معادل با شروع تجمع لاکتات خون و حداکثر لاکتات حالت پایدار را نشان دادند (79/18± 22/250 در مقابل 97/16± 67/250 وات؛0.979 =R وP=0.000). ارتباط معناداری بین غلظت لاکتات خون و میانگین دقایق 10، 20 و 30 حداکثر لاکتات حالت پایدار و عدم ارتباط معناداری بین ضربان قلب شروع تجمع لاکتات خون و حداکثر لاکتات حالت پایدار به‌دست آمد (01/0± 03/4 در مقابل 09/0± ‌25/4 میلی‌مول در لیتر و 52/5± 182 در مقابل 62/3± ‌89/183 ضربه در دقیقه به ترتیب)   R=0.736 (P=0.037) و R=0.650 (P=0.058). معادلۀ ‌رگرسیونی خطی برای پیشبینی حداکثر لاکتات حالت پایدار عبارت است از 32.14+ Watt.OBLA × 0.87 = Watt.MLSS. سایر نتایج ارتباط معنادار بالایی را بین ‌برون‌دۀ توانی مطابق شروع تجمع لاکتات خون و حداکثر لاکتات حالت پایدار نشان دادند. از این‌رو، معادلۀ فوق نشان داد که میتوان طی آزمون فزاینده، حداکثر لاکتات حالت پایدار را پیش‌بینی کرد.