Модифікація методу мартінеза-ферро у лікуванні кільоподібної деформації грудної клітки у дітей - V. R. Zaremba; M. O. Dotsenko; Ye. O. Bondarenko (Group of Companies Med Expert, LLC, Kyev, Ukraine, 2017)
Проведено аналіз лікування 36 пацієнтів із кільоподібною деформацією грудної клітки, які зверталися по медичну допомогу з листопада 2015 року по березень 2017 року. 31 із них проведене лікування з використанням динамічної компресійної брейс-системи власної конструкції. В усіх випадках із закінченим лікуванням констатоване одужання, в усіх пацієнтів із незавершеним лікуванням визначена позитивна динаміка і продовжується лікування. Відзначені певні переваги власної конструкції динамічної компресійної брейс-системи. Запропонована аналогічна брейс-система для корекції супутньої протрузії реберних дуг.