رابطة عناصر پایه‌ای مدیریت دانش مدل استانکوسکی با تسهیم دانش از دیدگاه مدیران تربیت بدنی دانشگاه‌های سراسر کشور - وحید ساعت چیان; علیرضا خادملو; بهادر عزیزی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
در این پژوهش، رابطة عناصر پایه‌ای سیستم مدیریت دانش با به‌اشتراک‌گذاری دانش، از دیدگاه مدیران ادارة کل تربیت‌بدنی دانشگاه‌های سراسر کشور بررسی شد. روش پژوهش حاضر، توصیفی ازنوع پیمایشی بود که به روش میدانی اجرا شد. همة مدیران تربیت‌بدنی دانشگاه‌های سراسر کشور جامعة آماری پژوهش را تشکیل دادند که حجم نمونه تمام‌شمار و برابر با حجم جامعه بود. ابزار اصلی این پژوهش، پرسش‌نامة اصلاح‌شده و تغییریافتة اندام (1387)، درمجموع با 19 سوأل برای عناصر پایه‌ای دانش و شش سوأل برای به‌اشتراک‌گذاری دانش بود که درقالب مقیاس پنج‌‌رتبه‌ای لیکرت طراحی‌ شده بود. نتایج نشان داد که میانگین عناصر پایه‌ای دانش و به‌اشتراک‌گذاری دانش بیش‌ازحد متوسط است و بیشترین میانگین مربوط به شاخص سازمانی و کمترین میانگین مربوط به شاخص یادگیری مدیران است. بین عناصر پایه‌ای مدیریت دانش و به‌اشتراک‌گذاری دانش از دیدگاه مدیران در اداره‌های تربیت‌بدنی دانشگاه‌ها، رابطة مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، درمجموع متغیرهای عناصر پایه‌ای مدیریت دانش 504/0 از به‌اشتراک‌گذاری دانش در اداره‌های تربیت‌بدنی دانشگاه‌ها را تبیین می‌کنند و متغیر سازمان بیشترین اهمیت را در پیش‌بینی به‌اشتراک‌گذاری دانش دارد. براساس نتایج به‌دست‌آمده مشخص شد که راهبرد مدیریت دانش خاص یا اقدامات مدیریتی مشخص، به یک اندازه برای سازمان‌های مختلف کارساز نخواهند بود؛ بنابراین، اهداف و راهبرد‌های مدیریت دانش با توجه به برنامه‌ریزی و تفکر راهبردی یک سازمان با سازمان دیگر بسیار متفاوت خواهد بود.