Стан фізичної підготовленості підлітків - Іван Георгійович Васкан (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті визначено рівень фізичної підготовленості підлітків. У них простежується нерівномірність розвитку фізичних якостей. Загалом виявлено закономірність поступового, але непрямолінійного зростання результатів тестових обстежень. Установлена тенденція, особливо за показниками витривалості, гнучкості та сили, зниження рівня фізичної підготовленості.