اثر تمرین هوازی و مکمل کرفس بر چگالی معدنی استخوان ران و کمر زنان دارای اضافه وزن - پروین فرزانگی; مهدیه کاظمی; علیرضا براری (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف اضافه وزن و چاقی یک عامل خطر برای ابتلا به پوکی استخوان است. درمقابل پیشنهاد شده است فعالیت منظم بدنی می تواند از ابتلا به بیماریهای استخوانی از جمله پوکی استخوان در زنان جلوگیری به عمل آورد. با این حال، مطالعات اندکی اثر جداگانه و ترکیب دانه کرفس با تمرینات پیلاتس را بر تراکم استخوان در زنان دارای اضافه وزن بررسی کرده اند و نتایج متناقضی به دست آورده اند. لذا هدف از مطالعه حاضر اثر 8 هفته تمرین پیلاتس به همراه دانه کرفس بر میزان چگالی استخوانی کمر و ران زنان دارای اضافه وزن می باشد. مواد و روش ها جامعه آماری پژوهش را 28زن بزرگسال دارای اضافه وزن  با میانگین سنی  5/5 ± 31سال ، وزن 9/5 ±68 کیلوگرم تشکیل دادند که به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. افراد به طور تصادفی و هدفمند به چهار گروه (گروه اول: کنترل، گروه دوم: تمرین پیلاتس ، گروه سوم: مصرف کرفس و گروه چهارم: تمرین - کرفس ) تقسیم شدند، افراد گروه کرفس و تمرین پیلاتس + گروه کرفس به مدت 8 هفته به صورت خوراکی روزانه 3 عدد کپسول (هر کپسول 3/1 گرم) مصرف کردند. گروه کرفس+ تمرین و گروه تمرین ، برنامه تمرینی پیلاتس را با شدت 50% تا 80% حداکثر ضربان قلب  و تکرار 10 تا 60 را در زمان 60 الی 80 دقیقه 3 جلسه در هفته به مدت 8 هفته انجام دادند. میزان چگالی استخوانی در پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. یافته ها مکمل دانه کرفس و یا تمرین پیلاتس منجر به کاهش وزن  شد ، ولیکن بر میزان چگالی استخوانی تاثیر معنی داری نداشت.  با این حال ، گروه مداخله تمرین پیلاتس + دانه کرفس نشان داد به مراتب اثر بهتری نسبت به گروه تمرین پیلاتس + و یا گروه دانه کرفس به تنهایی دارد. نتیجه گیری یافته های مطالعه حاضر یک اثر حفاظتی از راهبردهای غیر دارویی مانند تمرین پیلاتس و عوامل گیاهی مانند دانه کرفس در پاتوژنز پاسخ های آسیبی به استخوان  در زنان بزرگسال دارای اضافه وزن را نشان داد.