Характеристика чинників, які впливають на передстартовий стан спортсменів - Галина П'ятничук; Ярослав Миколайович Яців (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті узагальнено сучасні наукові дані про роль чинників, які визначають психологічний стан спортсменів перед змагальною діяльністю. Наведено основні зовнішні та внутрішні чинники, що визначають психологічних стан спортсменів перед стартом, деталізовано роль індивідуально-типологічних особливостей, які впливають на результативність спортивної діяльності. Визначено, що вивчення рівня розвитку вольових якостей у спортсменів різної кваліфікації є актуальним з огляду на підтримання передстартового психологічного стану спортсменів на належному рівні.