بررسی ارزش ویژۀ برند تیم والیبال کالۀ مازندران - عادل عبدالله زاده; همیلا تکلی (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارزش ویژۀ برند تیم والیبال کالۀ مازندران بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع هم‌بستگی بوده و شیوۀ گردآوری داده‌های آن میدانی می‌باشد. جهت انجام پژوهش، 338 نفر از تماشاگران مسابقۀ تیم والیبال کالۀ مازندران در ورزشگاه 2000 نفری پیامبر اعظم شهرستان آمل به‌روش طبقه‌ای متناسب انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌ای با 49 سؤال را تکمیل نمودند. جهت گردآوری داده‌ها از ‌پرسش‌نامۀ "راس، راسل و بنگ" (2008) استفاده شد و روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید این حوزه مورد‌تأیید قرار گرفت. همچنین، به‌منظور تعیین پایایی پرسش‌نامه از آلفای کرونباخ (86/0) بهره گرفته شد و برای آزمون مدل فرضی پژوهش، تحلیل عاملی تأییدی مورداستفاده قرار گرفت که درنهایت، 13 عامل پیشنهادی راس در‌مورد تیم کاله تأیید گردید. نتایج نشان‌دهندۀ تأثیر 11 عامل نشان برند‌، رقابت‌، مزیت، تعامل اجتماعی، تعهد، تاریخچۀ تیم، ویژگی سازمانی، موفقیت تیم، بازی تیم، افراد غیر‌بازیکن و ورزشگاه در بعد تداعیات ارزش برند و دو عامل همانند‌سازی و درونی‌کردن در بعد آگاهی از ارزش برند می‌باشد. همچنین، مشاهده می‌شود که هر 13 عامل مؤثر در ارزش برند تیم (معرفی‌شده ازسوی راس) در‌بارۀ تیم والیبال کاله‌ نیز موردتأیید قرار می‌گیرند؛ به‌عبارت‌دیگر، چنانچه مدیران تیم‌ها و باشگاه‌ها در‌صدد ایجاد و یا افزایش ارزش برای برند تیم خود هستند، باید متغیرهای مذکور را مورد‌توجه قرار دهند.