Тенденції професійної підготовки фахівців аграрної галузі в країнах ЄС - Світлана Заскалєта (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті розглядається проблема модернізації системи професійної підготовки фахівців аграрної галузі в країнах Європейського Союзу. Визначаючи особливості професійної підготовки фахівців аграрної галузі в країнах ЄС, автор зупиняється на розгляді соціально-економічних передумов її розвитку. Порівняльний аналіз різних джерел дає змогу виявити загальні для країн ЄС тенденції професійної підготовки фахівців аграрної галузі та їх специфічні прояви. В статье рассматривается проблема развития профессиональной подготовки специалистов аграрной отрасли в странах Европейского Союза. Определяя тенденции профессиональной подготовки специалистов аграрной отрасли, автор рассматривает социально-экономические предпосылки ее развития. Сравнительный анализ различных источников дает основание определить общие для стран ЕС тенденции профессиональной подготовки специалистов аграрной отрасли и их особые проявления. The article deals with the problem of developing of system of vocational training of specialists for agrarian brunch of economy in the EU countries. It is determined its basic trends. Determining trends of vocational training of specialists for agrarian brunch the author is examining social and economical grounds of its developing. Comparative analysis of different courses gives the basis to determine common tendency for vocational training of specialists for agrarian brunch in the EU countries.