THE SILENT CRISIS: TEACHERS' DROPOUT OF SCHOOLS - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
CRIZA SILENT: RENUNŢAREA PROFESORILOR ŞCOLARI LA ACTIVITATEA DIDACTICĂ Rata ridicată de plecare a cadrelor didactice din profesie este evidentă în mai multe ţări, inclusiv în ţările dezvoltate. Acest fenomen are consecinţe economice şi educaţionale majore asupra statului, şcolii şi elevilor. Diferenţele individuale, variabilele motivaţionale, setările de mediu şi economice au un efect imens asupra deciziei cadrelor didactice de a re- nunţa la activitatea didactică. Însă, abandonul nu este neapărat definitiv; în multe cazuri, cadrele didactice care au re- nunţat la predare revin la această profesie. Cuvinte-cheie: profesor, abandon, criza tacită.