طراحی الگوی جامع کیفیت خدمات ارائه‌شده به تماشاگران لیگ برتر بسکتبال - نوید آرازشی; حسین سپاسی; پریوش نوربخش; مهوش نوربخش (Sport Sciences Research Institute, 2017)
ورزشگاه‌هایی که تماشاگران زیادی را در خود جای می‌دهند، رویدادهای ورزشی را به یکی از مردمی‌ترین رویدادهای جهانی تبدیل کرده‌اند. هدف پژوهش حاضر بررسی الگوی جامع کیفیت خدمات رویدادهای ورزشی است که با توجه به این هدف، الگویی برای ارزیابی کمی و کیفی خدمات ارائه‌شده به تماشاگران در ایران طراحی شده است. روش پژوهش، همبستگی و به شیوة ترکیبی و طرح پژوهش، پیمایشی بود. جامعة آماری متشکل از تماشاگران حاضر در ورزشگاه‌های نُه تیم لیگ برتری بسکتبال فصل 95-94 بود (450N = ). نمونه‌گیری به روش سهل‌الوصول، غیرتصادفی (در دسترس) انجام شد. از پرسشنامة محقق‌ساخته که بر اساس پیشینه و مبانی نظری مطالعات کمی و کیفی مرتبط بود، استفاده شد. ضرایب همبستگی پیرسون بین عامل‌ها بررسی شد و تحلیل عامل اکتشافی داده‌های اصلی با استفاده از روش مؤلفه‌های اصلی به شیوة چرخش متعامد انجام گردید و تحلیل عامل تأییدی تک‌تک عوامل در نرم‌افزار آموس نسخة 23 انجام شد. نتایج نشان داد که بین کیفیت خدمات با کیفیت بازی، کیفیت داوری، تعامل، کیفیت محیط و ارزیابی کلی از بازی رابطة معناداری وجود دارد. یافته‌های این پژوهش انجام برنامه‌ریزی موثرتری را برای رویدادهای ورزشی پیشنهاد می‌کند تا به کمک آن بتوان درک بهتری از کیفیت خدمات، شیوة ارائة خدمات و رفتار مناسب با تماشاگران داشت. در پایان، پیشنهادهایی برای بهبود خدمات ارائه‌شده دررویدادهای ورزشی به فدراسیون بسکتبال و باشگاه‌های لیگ برتری ارائه شد که به کمک آن‌ها رضایت تماشاگران رویدادهای ورزشی حاصل شود.