Farklı yapıştırma simanlarının ısı iletim özelliklerinin incelenmesi - Malkoç Meral Arslan; Ali Keleş; Şendoğan Karagöz; İsmail Hakkı Uzun; Esma Başak Gül (Ankara University, 2015)
Amaç: Bu çalışmanın amacı, farklı içeriği olan yapıştırma simanlarının ısı iletkenliklerinin belirlenmesidir. Gereç ve Yöntem: Yapıştırma simanlarından Ketac Cem, Ketac Plus, Clearfil Esthetics, Bis Cem, Rely X U100, Multilink Automix, Rely X ARC ve Variolink 2 incelendi. Bu malzemeler üretici firmanın talimatlarına göre hazırlanarak standart kalıplara uygulanmıştır. Her materyalden 10'ar örnek hazırlanmıştır. Ölçümler Isı İletim Ünitesi P.A. Hilton Ltd. UK ile yapılmıştır. Her örnek için ısı iletim katsayısı Fourier formülü kullanılarak hesaplanmıştır. Katsayılar, KruskalWallis testi kullanılarak istatistiksel olarak analiz edilmiştir. Bulgular: Materyaller arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmamıştır pҹ0.05 . Sonuç: Yapıştırma simanlarının termal özellikleri kimyasal bileşimlerinden etkilenmemektedir