CARACTERISTICI PSIHOLOGICE ALE MOTIVAŢIEI CADRELOR DIDACTICE - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
Cercetarea dată prezintă sinteze teoretice şi practice privind relevarea motivaţiei şi a intereselor ca dominante prin- cipale ale procesului educaţional. Astfel, observăm că relaţia dintre motivaţie şi interesele personalităţii în procesul edu- caţional formează un tot coerent, profesorul fiind acel agent al schimbării, pregătindu-şi elevii în această perspectivă care se constituie, tot mai mult, într-o dimensiune a omului contemporan. Cuvinte-cheie: educaţie, învăţător, motivaţie, interese, elevi, dominante motivaţionale, performanţă, personalitate, sistem educaţional.