FORMAREA COMPETENȚELOR DE SOLUȚIONARE A CONFLICTELOR INTERGENERAȚIONALE LA DIRIGINȚI - Nina UZICOV; Valentina BODRUG-LUNGU (Moldova State University, 2020)
Prezentul articol reflectă rezultatele cercetării axate pe formarea competențelor de soluționare a conflictelor intergeneraționale (CSCIG) la diriginți. Stagiul experimental a demonstrat că CSCIG poate fi realizată cu efortul conjugat al instituțiilor acreditate în domeniul formării continue și al resurselor de formare instituționale interne, ceea ce permite acoperirea unor necesități de formare specifice, care nu pot fi realizate de stagiile de formare centralizate, mai puțin flexibile.   TRAINING OF COMPETENCES FOR SOLVING INTERGENERATIONAL CONFLICTS TO CLASSROOM TEACHERS This article reflects the results of the research focused on the training of intergenerational conflict resolution skills (CSCIG) to class room teachers. The experimental stage has shown that CSCIG can be undertaken with the joint effort that of the accredited institutions in the field of continuous training and of the internal institutional training resources, fact which allows to cover specific training needs, which cannot be achieved by the centralized training stages, that are slightly flexible.