گزارش یک مورد حاملگی تخمدانی با سابقه دو بار حاملگی خارج رحمی - ناهید رهبر; فاطمه قزوینی (Mashhad University of Medical Sciences, 2007)
مقدمه: باوجود کاهش شمار حاملگی ها در سه دهه اخیرتعداد حاملگیهای خارج از رحم در غرب رو به افزایش است واین حاملگی ها مسئول 10% از تمام مرگهای مرتبط با بارداری است. این مطالعه گزارش یک مورد حاملگی تخمدانی با سابقه دو بار حاملگی خارج رحمی است. معرفی بیمار: بیمار خانم 35 ساله با سن حاملگی 6 هفته با سابقه 2 بار حاملگی خارج رحمی (که در نوبت اول سالپنژکتومی سمت راست و نوبت دوم با اقدامات محافظه کارانه درمان شده بود) با درد زیر شکم و βHCG =1720 و خالی بودن رحم در سونوگرافی مهبلی، با حدس حاملگی خارج رحمی تحت عمل جراحی قرار گرفت. حدس حین عمل خونریزی از جسم زرد یا حاملگی تخمدانی بود. جواب آسیب شناسی نمونه، حاملگی تخمدانی گزارش شد. نتیجه گیری: حاملگی تخمدانی نادر است . تشخیص بالینی و حین عمل مشکلی دارد ، یافته های ماکروسکوپی در حین عمل جراحی، تشخیص پارگی جسم زرد را مطرح کرد اما آسیب شناسی نمونه، حاملگی تخمدانی را نشان داد. عود این نوع حاملگی نادر و باروری آینده فرد بدون تغییر می ماند.