ASPECTE ETICE ÎN FIBROZA CHISTICĂ - Dana-Teodora; Magdalena Iorga (Amaltea Medical Publishing House, 2015)
În ultimele decade, progresele rapide în diagnosticul şi tratamentul fibrozei chistice au condus la apariţia unor probleme etice legate de screeningul neonatal, terapia genică, transplantul de organe şi fertilitate. De asemenea, tranziţia bolnavilor cu fibroză chistică de la copil la adult este nu numai o problemă profesională, ci şi de etică. Înţelegerea aspectelor etice din această afecţiune este crucială pentru furnizarea îngrijirilor optime.