Małgorzata Słowik, Społeczno-pedagogiczne uwarunkowania kryzysów religijnych współczesnej młodzieży polskiej, Wydawnictwo Naukowe Akademii Pomorskiej w Słupsku, Słupsk 2008, ss. 204 - Jarosław Horowski (Nicolaus Copernicus University in Toruń, 2009)
.