Порівняння антропометричних показників у дітей із вродженою клишоногістю та здорових дітей - Наталія Михайлова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті подано результати обстеження та порівняння антропометричних показників у дітей із вродженою клишоногістю та здорових однолітків. У результаті обстеження виявлено, що при однакому зрості дітей із вродженою клишоногістю та здорових, довжина стопи при вродженій клишоногості значно менша, що негативно впливає на опороздатну функцію стопи, а це, зі свого боку, може впливати на фізичні здібності дітей. Аналіз отриманих результатів показав, що при зменшенні довжини стопи в дітей із вродженою клишоногістю ширина стоп у них значно більша, ніж у здорових дітей. Дані вимірювання вказують, що при вродженій клишоногості стопа коротша й ширша, ніж у здорових дітей.