بررسی تأثیر هیوسین بوتیل بروماید بر میزان درد زایمان طبیعی در زنان نخست زا - معصومه میرتیموری; ناهید سخاور; حمیده شادیان; میرزا مرجانی; مهین تفضلی (Mashhad University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه: درد زایمان طبیعی، دردناک‌ترین دردی است که بشر تجربه می‌‌کند. ترس از درد زایمان، عامل مهمی در تمایل و اصرار زنان برای سزارین انتخابی است. هم‌چنین هیوسین یک داروی آنتی کولینرژیک، ضد اسپاسم، ضد‌درد و آرام‌بخش است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر هیوسین ان بوتیل بروماید بر میزان درد زایمان در زنان نخست‌زا انجام شدتا شاید از نتایج آن بتوان به‌عنوان روشی کاربردی برای کاهش درد زایمان و ترغیب زنان به زایمان طبیعی بهره جست. روش‌کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 1392 بر روی 110 زن نخست باردار که جهت زایمان به بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان مراجعه کردند، انجام شد. به افراد گروه مورد 20 میلی‌گرم هیوسین به میزان 1 میلی‌لیتر و به گروه شاهد نرمال سالین به میزان 1 میلی‌لیتر در سرنگ‌های مشابه با کدهای از پیش تعیین شده به صورت تک دوز از طریق وریدی در شروع فاز فعال زایمان تزریق شد. در ساعات مشخص بعد از تجویز دارو و دارونما شدت درد زایمان تعیین و ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 19) و آزمون‌های تی مستقل و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: شدت درد مرحله اول  زایمان در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود، اما از نظر آماری تفاوت معنی‌داری نداشت (456/0=p). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد هیوسین نمی‌تواند به طور معنی‌داری با تأثیر بر عضلات صاف رحمی به عنوان دارویی مؤثر در جهت کاهش شدت درد مورد استفاده قرار گیرد، اما درد زایمان را مختصری کاهش می‌دهد.