تاثیر یک دوره تمرین ترکیبی بر متغیرهای منتخب بیومکانیکی تعادل، کنترل حرکتی، وضعیتی و عملکرد قدم زدن سالمندان مرد فعال - ابراهیم صفری; یحیی سخنگویی; علی فتاحی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر یک دوره تمرین ترکیبی بر متغیرهای منتخب بیومکانیکی سالمندان مرد فعال ورزشکار بود. 40 مرد سالمند فعال به‌صورت داوطلبانه و در دو گروه تجربی و کنترل در این پژوهش شرکت کردند. از آزمودنی‌های هر دو گروه، قبل و بعد از هشت هفته تمرین، آزمون‌های تعادل، کنترل حرکتی، کنترل وضعیتی و راه رفتن گرفته شد. گروه تجربی در یک برنامۀ تمرینی ترکیبی شرکت کردند و گروه کنترل در این مدت به انجام فعالیت‌های روزمرۀ خود ادامه دادند. برای مقایسۀ نتایج قبل و بعد از تمرینات در هر گروه، در صورت نرمال بودن متغیرها از آزمون تی همبسته و در غیراینصورت از آزمون ناپارامتریک ویلکاکسون استفاده شد، نتایج نشان می‌دهد یک دوره تمرین ترکیبی در کنترل وضعیتی و عملکرد راه رفتن معنادار نیست، ولی می‌تواند در بهبود کنترل حرکتی، تعادل در مردان سالمند فعال مؤثر باشد و احتمال زمین خوردن افراد را کاهش دهد.