Drinking Water Quality and the Geospatial Distribution of Notified Gastro-Intestinal Infections / Kvaliteta Pitne Vode in Geoprostorska Porazdelitev Prijavljenih Črevesnih Okužb - Grilc Eva; Gale Ivanka; Veršič Aleš; Žagar Tina; Sočan Maja (Sciendo, 2015)
Uvod. Tudi kratkotrajna obdobja fekalne kontaminacije pitne vode lahko pri uporabnikih povzročijo bolezen. Povezavo med slabo mikrobiološko kvaliteto pitne vode in boleznijo lahko hitro odkrijemo med hidričnimi izbruhi. Vpliv zaradi prisotnosti E.coli neskladnih vodnih vzorcev, odvzetih v okviru rednega monitoringa, na incidence akutnih gastroenterokolitisov še ni raziskan.